Експерт пояснив, як РФ може змусити США переглянути санкції

Читать на русском
Олексій Мельниквійськовий експерт

Санкції – досить складна політика. У США цим займається окремий департамент із величезним досвідом.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник, аналізуючи запровадження нових санкцій проти РФ через указ Путіна про визнання «паспортів» ОРДЛО.

«Зараз очевидно, що як мінімум прогнози Кремля про те, що нова адміністрація Трампа зробить рішучий крок в напрямку скасування санкцій, уже не справдилися», – наголосив Мельник.

«Зараз уже випливли факти про попередні домовленості, за що позбувся посади Флінн. Є ще низка скандальних ініціатив, які були таємними, а стали відомими, з приводу того, що РФ лобіює зняття санкцій серед своїх європейських «друзів». Однак у підсумку виглядає так, що навряд чи для Росії буде якесь позитивне рішення», – аналізує експерт.

В очікуванні нової доктрини: чим зміниться протистояння між США та Росією?Зміна риторики нової адміністрації Білого дому роздратувала керівництво Росії. Схоже, акценти змінюються, однак чи існує чіткий план вгамування агресивних планів Кремля?

Водночас потрібно виходити з того, на які кроки може піти Трамп.

«Примусити переглянути питання санкцій РФ може через ескалацію на сході України. В обмін на припинення обстрілів можна домагатися компромісу щодо санкцій. Другий важіль – Сирія. Третій аспект – РФ досить успішно регулює потік біженців», – резюмував Олексій Мельник.

Нагадаємо, ОБСЄ, ООН та країни ЄС розкритикували рішення Кремля про визнання «паспортів» ОРДЛО. В РФ заявили, що керувалися суто гуманітарними міркуваннями, й це жодним чином не порушує міжнародне право.

Як повідомлялося раніше, в Сенаті підготували законопроект, який заборонить Дональду Трампу скасовувати санкції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: