Москаль попереджає про другу хвилю паводку на Закарпатті

Читать на русском
У Закарпатській обласній державній адміністрації попереджають про другу хвилю паводку в області.

На річках Закарпаття формується друга паводкова хвиля.

Про це заявив глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Станом на 10:00 неділі (26.02) вода в р. Латориця піднялася ще на 40 см. Між селами Великі Геївці й Тисаагтелек (Ужгородський район) річка, що вийшла з берегів, усе ще переливається через дорогу місцевого значення. Проїзд автомобілів ускладнений, але не заблокований, площа переливу порівняно з учорашнім днем не збільшилася», - зазначив Москаль.

За його словами, у р.Тиса паводкова хвиля, яка вчора пройшла на територію Угорщини, через особливості русла знову повернулася на Закарпаття в районі Чопа й сьогодні остаточно піде на територію сусідньої країни. За минулу добу рівень води в річці збільшився на 70 см, зараз висота паводкової хвилі досягає 5 м. Загрози виходу на заплаву немає. По р.Уж максимальний підйом води пройшов сьогодні о 1:00 ночі, до 10:00 ранку вода знизилася на 40 см. У Боржаві й Тересві так само фіксується зниження рівня води.

У прес-службі Москаля запевняють, що виходу річок на заплаву, підтоплень сільгоспугідь (за винятком Ужгородського району) чи дворогосподарств немає.

Нагадаємо, збитки від паводка на Закарпатті оцінили в 6 мільйонів гривень.

Раніше у Державній службі з надзвичайних ситуацій заявили, що паводок на Закарпатті набуває критичних масштабів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: