Мінфін повідомив про перегляд портфеля проектів Світового банку в Україні

Читать на русском
Міністр фінансів Олександр Данилюк взяв участь у черговому спільному перегляді портфеля проектів Світового банку в Україні.

Міністр фінансів Олександр Данилюк взяв участь у черговому спільному перегляд портфеля проектів Світового банку в Україні.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу відомства, передає «Слово і Діло».

«Під час перегляду міністр підкреслив важливість участі Світового банку в процесі реформ, спрямованих на модернізацію і структурну перебудову національної економіки, зокрема, запровадження нових підходів до бюджетного планування в рамках реформи системи управління державними фінансами, змін у системі соціального захисту й охорони здоров'я тощо», - йдеться в повідомленні.

Мінфін залучив додаткове фінансування на 700 мільйонівМіністерство фінансів України на плановому щотижневому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до Державного бюджету 709,664 млн грн

Зазначено, що під час такого перегляду портфелю проектів обговорюється стан реалізації спільних проектів і узгоджуються подальші кроки, спрямовані на забезпечення ефективності їх реалізації. Крім того, обговорюється виконання затвердженого на попередньому перегляді плану заходів щодо впровадження портфеля інвестиційних проектів в Україні та затверджується план заходів на наступне півріччя.

Постійний та систематичний моніторинг реалізації проектів сприяє підвищенню ефективності співробітництва з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (один з інститутів груп Світового банку), зокрема, збільшення обсягів вибірки коштів за проектами і прискорення темпів їх реалізації, а також пошуку шляхів вирішення питань, які виникли під час їх реалізації, додали у відомстві.

Раніше у Мінфіні повідомили про завершення переговорів з МВФ, і чекають рішення про транш МВФ через декілька тижнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: