Мінфін завершує переговори з МВФ – Данилюк

Читать на русском
Україна перебуває на останніх етапах обговорення технічних моментів для отримання наступного траншу від МВФ у рамках розширеної програми фінансування.

Міністерство фінансів України завершує переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) для отримання наступного кредитного траншу.

Про це заявив очільник відомства Олександр Данилюк у Києві в понеділок на прес-конференції, присвяченій результатам роботи Мінфіну в 2016 році та планам на 2017 рік, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми вже на останніх етапах, вже обговорюються технічні моменти для отримання наступного траншу», – сказав він.

Данилюк зазначив, що відновлення співпраці з МВФ є важливим сигналом для закордонних інвесторів і партнерів про те, що Україна перебуває на шляху реформ.

«Всі транші, заплановані на цей рік, мають бути отримані, оскільки це є важливим індикатором реформ», – підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, Україні необхідно підвищити пенсійний вік, скоротити кількість державних службовців і бюджетників, а також скасувати спрощену систему оподаткування та відкрити земельний ринок для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Раніше голова МВФ Крістін Лагард заявляла, що найближчим часом можна очікувати завершення узгодження останніх технічних питань про надання Україні чергового траншу макрофінансової допомоги.

«Слово і Діло» зафіксувало 24 обіцянки міністра фінансів України Олександра Данилюка, 8 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 33%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: