Світовий банк надасть Україні $500 мільйонів на закупівлю газу

Читать на русском
Світовий банк ухвалив рішення надати Україні кредит у розмірі 500 млн дол., що дозволить залучити кредитні ресурси для закупівлі необхідних обсягів природного газу для проходження опалювального сезону 2016-2017 років.

Рада директорів Світового банку надасть Україні кредитні гарантії в розмірі $500 млн, що дозволить залучити кредитні ресурси для закупівлі необхідних обсягів природного газу для проходження опалювального сезону 2016-2017 років.

Про це повідомив в Facebook міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає «Слово і Діло».

«Це дозволить спокійно пройти опалювальний сезон. Разом з колегами з «Нафтогазу» кілька місяців працювали над цим проектом. Також активно обговорювали це питання з керівництвом Світового банку під час мого візиту до Вашингтона минулого тижня. Тепер українські будинку будуть повністю забезпечені теплом взимку», – написав Данилюк.

Нагадаємо, Україна почала переговори зі Світовим банком про надання нашій країні кредитних ресурсів для закупівлі газу навесні поточного року.

До літа основний етап переговорів був завершений, однак рішення про виділення гарантій було прив'язане до результативності роботи Києва з Міжнародним валютним фондом.

У середині вересня Фонд після більш ніж річної паузи відновив кредитування економіки України та виділив третій кредитний транш у розмірі $1 млрд за чотирирічною програмою EFF, схваленої у березні 2015 року.

У серпні стало відомо, що заступник міністра фінансів буде працювати у Всесвітньому банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: