Експерт: Сирія та Україна – два принципових майданчика для Путіна, які він не віддасть

Читать на русском
Антон Кучухідзеполітолог - міжнародник

Безумовно, заяви РФ про призупинення дії договору щодо плутонію, інших домовленостей щодо співпраці в ядерній сфері, спрямовані на те, щоб заново домовлятися вже безпосередньо з новою адміністрацією.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог-міжнародник Антон Кучухідзе, аналізуючи заяву Радослава Сікорського про можливий обмін Сирії на Україну в контексті нової адміністрації в Пентагоні.

«Дійсно, з цією адміністрацією не вдалося знайти спільну мову й останні роки мають місце протиріччя та конфлікти, які все більше загострюються, незважаючи на те, що в першу каденцію Обами був проголошений курс на перезавантаження відносин з РФ. Можна сміливо говорити, що всі домовленості, які були з цієї адміністрацією, зараз на нулі», – пояснює експерт.

Щодо обміну Сирії на Україну, то, на думку експерта, його не відбудеться.

«Обмін Сирії на Україну неможливий», – підкреслив Кучухідзе.

Від України Росія ніколи не відмовиться, тому що цей простір для них є життєво важливим, як і простір інших країн СНД.

«Що б не відбувалося, цей простір для них завжди буде важливим і пріоритетним з точки зору безпеки, вибудовування політичного впливу. Це прописано як у концепції зовнішньої політики, так і в концепції безпеки Російської Федерації», – додав він.

У більш глобальному аспекті, на його думку, і Сирія, і Україна для Росії – це можливість переглянути наявний світовий порядок і внести своє бачення, показати незгоду з Америкою.

«Ніхто не буде відмовлятися ані від Сирії, ані від України. Це два принципових майданчика, які потрібні для збільшення впливу РФ на світовій арені», – констатував Кучухідзе.

Більше того, за його словами, існує ймовірність посилення позицій за двома напрямками, незважаючи на санкції та колосальні економічні втрати.

Як відомо, на початку жовтня Держдепартамент США заявив, що Вашингтон не братиме участі в двосторонніх переговорах з РФ щодо Сирії, оскільки Москва порушила всі зобов'язання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: