Асада звинуватили в застосуванні хімічної зброї в Алеппо

Читать на русском
Правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила Башара Асада в застосуванні хімічної зброї в Алеппо.
Башар Асад

Правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила президента Сирії Башара Асада в застосуванні хімічної зброї в Алеппо.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Тиждень».

Правозахисники зафіксували щонайменше вісім епізодів за період з 17 листопада до 13 грудня 2016, коли вертольоти урядових сил скидали хлор на житлові райони Алеппо, іноді - по кілька балонів. Ці факти задокументовані на підставі телефонних і очних інтерв'ю зі свідками і аналізу відеоматеріалів, фотографій і постів в соціальних мережах.

За даними HRW, тільки за цих восьми задокументованих епізодів загинули щонайменше дев'ять цивільних осіб, в тому числі четверо дітей, і близько 200 отримали поранення.

«Насправді випадків застосування отруйних речовин в Алеппо між 17 листопада і 13 грудня може бути більше, ніж вісім епізодів, які задокументовані нами», - зазначили правозахисники.

У той же час, як відзначили в HRW, у правозахисників немає фактів прямої причетності російської авіації до випадків застосування отруйних речовин. Однак Росія, будучи союзником Асада, «вигравала від застосування сирійськими урядовими силами хімічної зброї».

У зв'язку з цим організація закликала Раду безпеки ООН задіяти санкції.

Нагадаємо, раніше терористи Ісламської держави (ІГ) застосували хімічну зброю під час ракетного обстрілу району Халіліє на півночі Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: