Генсек ООН прогнозує розвиток протистояння на Донбасі

Читать на русском
Ситуація, що склалася на Донбасі може перерости в серйознішу конфронтацію, яка може загрожувати світовій безпеці.

Ситуація, що склалася на Донбасі може перерости в серйознішу конфронтацію, яка може загрожувати світовій безпеці.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час засідання Ради безпеки Організації на тему «Підтримка міжнародного миру і безпеки», повідомляє власний кореспондент «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

«Трагічний конфлікт, який триває в Україні, свідчить, що насильство на місцевому рівні потенційно може перейти в більш серйозну конфронтацію. А це може мати геополітичні наслідки, що може підірвати регіональний і міжнародний мир і безпеку», - заявив Гутерріш.

Він підкреслив, що «прямі загрози національному суверенітету і територіальної цілісності нагадують, що ми повинні колективно зберігати і зміцнювати заснований на міжнародних нормах порядок для підтримання миру і безпеки у відповідності до Статуту ООН».

13 умов для Донбасу та три варіанти, як «поховати» Мінські угодиДиректор Центру політичних досліджень «Пента» назвав умови, які можуть остаточно зруйнувати Мінські домовленості.

Гутерріш зазначив, що ООН продовжує підтримувати процес мирного врегулювання конфлікту в Україні відповідно до прийнятих резолюцій в Радбезі і Генасамблеї, «щоб повністю забезпечити суверенітет і територіальну цілісність і незалежність України».

Нагадаємо, генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що криза в Україні продовжує залишатися основним джерелом напруженості і нестабільності в європейському регіоні.

Як повідомлялося, ОБСЄ засудила визнання «документів» «Л / ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: