Експерт пояснив, чому Янукович заперечує прохання про введення військ РФ

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Зважаючи на кероване становище Януковича й враховуючи, що єдиною країною, в якій він може перебувати, залишилася Росія, важко знайти логіку в цій заяві.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, аналізуючи прес-конференцію Віктора Януковича, на якій той заявив, що не писав листа керівництву РФ і не просив Путіна вводити війська в Україну.

«Янукович – абсолютно керований. Що йому сказали, те він і зробить. Який сенс змінювати свою позицію? Але навряд чи зміна риторики якось пов'язана зі смертю Чуркіна», – підкреслив експерт.

«Чуркін заявив про те, що Янукович закликав ввести війська, ще коли диверсанти йшли в Україні. Крім того, були попередні заяви Януковича, коли він назвав це емоційним рішенням. Головне підтвердження цього отримала прокуратура від ООН. Обвинувачення базуватиметься саме на цьому документі», – розмірковує політолог.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Януковича будуть судити заочноСказано 20 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Зараз, на його думку, такого роду заяви Януковича означають лише те, що докази справді є, й за це може бути реальна відповідальність.

«Це реакція, яка, ймовірніше, пов'язана зі страхом перед тією відповідальністю, яку він може понести», – припустив Андрій Дуда.

Як відомо, Україна отримала офіційний лист секретаріату ООН із наданням українській стороні завіреної офіційною печаткою ООН фотокопії заяви Януковича від 01.03.2014 з проханням ввести війська Російської Федерації в Украіну та всіх офіційних матеріалів, які були додані до заяви представника РФ в ООН Чуркіна. Всі отримані українським слідством матеріали визнані ООН офіційними документами, що надала Росія.

На початку лютого суд дозволив заарештувати екс-президента України Віктора Януковича]. ГПУ має намір передати {embe.

Нагадаємо, минулого року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що Януковича судитимуть заочно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: