В ОБСЄ планують збільшити кількість спостерігачів на Донбасі

Читать на русском
ОБСЄ має намір збільшити кількість спостерігачів у складі своєї Спеціальної моніторингової місії в Україні та зміцнити її технічний потенціал, також додати години патрулювання вздовж лінії зіткнення.

ОБСЄ має намір збільшити кількість спостерігачів у складі своєї Спеціальної моніторингової місії в Україні, додати години патрулювання вздовж лінії зіткнення та зміцнити її технічний потенціал.

Про це на засіданні Радбезу ООН заявив міністр закордонних справ Австрії, голова ОБСЄ Себастьян Курц, передає «Слово і Діло».

В ОБСЄ вважають Донбас головним джерелом нестабільністю в ЄвропіГенсек ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що криза в Україні продовжує залишатися основним джерелом напруженості і нестабільності в європейському регіоні.

«Одне з центральних питань, з якими доводиться мати справу ОБСЄ, - криза в Україні і навколо України. Ця криза має ряд аспектів: це анексія Криму, постачання зброї на Донбас, роль Російської Федерації, здійснення Мінських угод і численні акти насильства. Всі ці питання регулярно обговорюються в ОБСЄ», - сказав Курц.

Міністр підкреслив, що рівень насильства, який спостерігається на сході України в останні кілька днів, абсолютно неприйнятний. Міністр закликав всі сторони виконувати Мінські угоди і повною мірою дотримуватися режиму припинення вогню.

Відзначимо, що в ОБСЄ раніше повідомили, що війна на Донбасі може перейти в гарячу фазу.

Раніше, ОБСЄ засудила визнання «документів» «Л/ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: