В ОБСЄ вважають Донбас головним джерелом нестабільністю в Європі

Читать на русском
Генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що криза в Україні продовжує залишатися основним джерелом напруженості і нестабільності в європейському регіоні.

Генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що криза в Україні продовжує залишатися основним джерелом напруженості і нестабільності в європейському регіоні.    Про це він заявив у рамках відкритих дискусій на рівні міністрів на тему «Підтримка міжнародного миру і безпеки: конфлікти в Європі», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Кореспондент».

«Криза в Україні і навколо неї продовжує залишатися основним джерелом напруженості і нестабільності в Європі, на жаль. Це означало повернення геополітики до порядку денного ОБСЄ і це виклик нашій моделі співпраці», - сказав він.

У МЗС підсумували три роки збройної агресії РосіїРосія, як держава-агресор, захопила 7,2% території України, на якій в окупації, страху і терорі живуть мільйони українських громадян.

В ОБСЄ відзначили, що нещодавня ескалація насильства на Донбасі нагадує, що незважаючи на всі зусилля по врегулюванню конфлікту на сході України, він все ще далекий від мирного вирішення.

«Ключовим кроком є ​​виведення важкого озброєння. Ми готові сприяти цьому», - підкреслив генсек.

Як повідомлялося, ОБСЄ засудила визнання «документів» «Л/ДНР».

Нагадаємо, Порошенко натякнув на посилення санкцій проти РФ через указ Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: