За останні два місяці закрилися 330 тисяч підприємців

Читать на русском
Міністерство фінансів заявляє, що з кінця 2016 року до 20 лютого 2017 року припинили свою діяльність 330 тис. фізичних осіб-підприємців (ФОП).
Юрій БуцаФото: apostrophe.ua

Міністерство фінансів заявляє, що з кінця 2016 року до 20 лютого 2017 року припинили свою діяльність 330 тис. фізичних осіб-підприємців (ФОП).

Про це заступник міністра фінансів Юрій Буца повідомив під час засідання комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За оцінками Мінфіну, 187,8 тис. ФОП припинили свою діяльність з початку 2017 року до 20 лютого й приблизно 330 тис. – з кінця минулого року.

«Із 330 тисяч близько 300 тисяч не проводили діяльність протягом кількох років», – зазначив Буца.

У Мінсоцполітики розповіли про наслідки масового закриття ФОПівМіністр соціальної політики розповів, як вплинуло масове закриття ФОПів на стан Держбюджету України.

При цьому за три тижні лютого ліквідовано ще близько 27 тис. ФОП.

Нагадаємо, наприкінці січня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що з початку року в Україні закрилися 129 тисяч підприємців.

Зазначимо, що з 1 січня окремі категорії фізичних осіб-підприємців (ФОП), зокрема другої й третьої груп, сплачуватимуть єдиний соціальний внесок у розмірі 704 грн на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: