Податкова міліція продовжує законно працювати – Верховна Рада

Читать на русском
У парламентському комітеті підтвердили, що податкова міліція законно діє до набуття чинності законом про Фінансову поліції.

Податкова міліція діє в наявному правовому полі, виконує функції, покладені на неї законодавством, і на її діяльність поширюються положення відповідних законодавчих актів до дня набуття чинності законом, який замінить цей орган.

Про це йдеться в листі комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради України, який на своїй Facebook-сторінці оприлюднив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан, передає «Слово і Діло».

Южаніна прокоментувала випадкову ліквідацію податкової міліціїЗ 1 січня 2017 року податкова міліція України перебуває поза законом – усе через неуважність вітчизняних законотворців.

Так, у листі наголошується, що питання набуття чинності положень закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні» №1797 від 21 грудня 2016 року врегульовано пунктом I розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення».

Зміни набувають чинності з дня набуття чинності законом, який визначає правові основи організації та діяльності центрального органу виконавчої влади, на який покладається обов'язок забезпечення попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, об'єктом яких є фінансові інтереси держави та/або місцевого самоврядування, віднесені до його підслідності, відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, та інших осіб, з якими цей орган взаємодіє».

За висновками комітету, «до дня набуття чинності вищевказаним законом податкова міліція діє в наявному правовому полі, виконує функції, покладені на неї законодавством, і на її діяльність поширюються положення відповідних законодавчих актів».

Раніше «Слово і Діло» оприлюднило податковий огляд, де проаналізувало обіцянки політиків, які допоможуть у 2017 році полегшити навантаження на бізнес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: