З початку року в Україні закрилися 129 тисяч підприємців – Гройсман

Читать на русском
В Україні в січні закрилися близько 129 тис. приватних підприємців, але з них близько 112 тис. взагалі не вели жодної діяльності й не платили податків і внесків до Пенсійного фонду.
Володимир ГройсманФото: Facebook

В Україні в січні закрилися близько 129 тис. приватних підприємців, але з них близько 112 тис. взагалі не вели жодної діяльності й не платили податків і внесків до Пенсійного фонду.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«Закриті за цей період, за січень, 129 тисяч підприємців, їхні документи, скажімо так. З них 112 тисяч взагалі не вели жодної діяльності. Хтось колись зареєструвався й нічого потім не робив», – розповів прем’єр.

При цьому він нагадав, що загалом в Україні працюють понад 2 млн підприємств і підприємців.

«І немає тут жодної трагедії», – зазначив глава уряду, коментуючи цифри закритих підприємств.

«Підприємства закриваються й відкриваються. І ось цифри: за останній час закрилося 16,8 тисячі підприємств, а відкрилося – понад 23 тисячі. Жодних негативних тенденцій немає, але нам весь час намагаються донести інформацію про те, що все пропало», – сказав Гройсман.

Оплата праці: скільки отримає на руки працівник після вирахування всіх податківПідвищення мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн не означає, що саме таку суму працівник отримуватиме на руки або, як то кажуть, «чистими». Від вказаної суми потрібно буде відняти податок на доходи фізичних осіб і військовий збір.

Нагадаємо, що з 1 січня окремі категорії фізичних осіб-підприємців (ФОП), зокрема другої й третьої груп, сплачуватимуть єдиний соціальний внесок у розмірі 704 грн на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку. При цьому перша група «спрощенців» має можливість платити половину мінімального страхового внеску в розмірі 352 грн на місяць.

Раніше віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляв, що в Україні є близько 800 тис. фізичних осіб-підприємців (ФОП), які не здійснюють підприємницької діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: