ВР підтримала надання статусу учасника бойових дій потерпілим на Майдані

Читать на русском
Верховна Рада України підтримала за основу законопроект про внесення змін до закону про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту. За відповідний документ проголосував 261 нардеп.

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №5697 «Про внесення змін до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

За документ проголосував 261 нардеп, повідомляє «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Треті роковини розстрілу Майдану: головні невиконані обіцянки політиківУ треті роковини кривавих подій Революції гідності «Слово і Діло» пригадує невиконані обіцянки постмайданної влади.

Так, метою акту є визначення статусу учасника бойових дій для осіб, які отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі в Революції Гідності.

Також документом пропонується визначення статусу інваліда війни для громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, під час проведення антитерористичної операції та надання відповідних пільг зазначеним особам.

Автори законопроекту підкреслюють, що фінансово-економічні розрахунки до проекту акту можливо буде дати лише після визначення кола осіб, які мають право на отримання пільг.

Однак, за орієнтовними розрахунками, сума, яку необхідно виділити з Державного бюджету, становить 6324,2 тис. грн (без урахування осіб, які в складі сімей отримують житлові субсидії).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кабміні мають намір надати статус учасника бойових дій потерпілим на Майдані.

Раніше повідомлялося, що двом співробітникам запорізького главку МВС повідомили про підозру.

Нагадаємо, держдеп США зробив заяву щодо третьої річниці Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: