ГПУ ініціює скасування недоторканності нардепа Артеменка

Читать на русском
Генеральна прокуратура України підготує всі необхідні документи для позбавлення депутатської недоторканності народного депутата Андрія Артеменка, підозрюваного в державній зраді.
Юрій Луценко

Генеральна прокуратура України підготує всі необхідні документи для позбавлення депутатської недоторканності народного депутата Андрія Артеменка, підозрюваного в державній зраді.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми підготуємо необхідні матеріали для розгляду Верховною Радою України та надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, стаття «державна зрада», – сказав Луценко.

За його словами , найближчим часом Артеменка планують викликати для надання свідчень. Також генпрокурор повідомив, що слідство цікавить узгодження плану Артеменка з представниками інших країн.

Артеменко підозрюється в держзраді – ЛуценкоНардеп Андрій Артеменко підозрюється в державній зраді. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«У разі, якщо з'явиться, йому будуть поставлені принципові запитання, головні з них будуть стосуватися тієї частини його плану, оприлюдненого в американській пресі, де йдеться про те, що пан Артеменко погодив цей план із помічниками американського й російського президентів. Цей нюанс, який є частиною матеріалу американського ЗМІ, буде важливим для слідства. Якщо він з'явиться й надасть свідчення, це ще не означає, що ми не внесемо подання. З великою часткою ймовірності я кажу, що подання буде внесено», – розповів Луценко.

Нагадаємо, вчора Андрія Артеменка виключили з фракції «Радикальної партії Олега Ляшка». Після цього нардеп заявив, що не збирається відмовлятися від депутатського мандата й залишатиметься позафракційним депутатом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: