Фонд гарантування закликав НБУ ліквідувати «Платинум Банк»

Читать на русском
Фонд гарантування тимчасово призупинив виплати за договорами, термін дії яких сплив до запровадження тимчасової адміністрації в Платинум Банк.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до НБУ з пропозицією про відкликання з 24 лютого 2017 року банківської ліцензії та ліквідації банку ПАТ «Платинум Банк».

Таке рішення ухвалено виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 20 лютого 2017 року, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з початком ліквідації та необхідністю підготовки змін до Загального реєстру вкладників «Платинум Банку» Фонд гарантування тимчасово призупинив виплати за договорами, термін дії яких сплив до запровадження тимчасової адміністрації. Виплати гарантованої суми відшкодування в період ліквідації почнуться не пізніше 1 березня 2017 року. Вони будуть здійснюватися відповідно до законодавства, тобто незалежно від дати завершення терміну депозитного договору», – йдеться в повідомленні Фонду.

Нагадаємо, що рішенням Фонду гарантування від 17 лютого 2017 року визнаний таким, що не відбувся, конкурс із виведення неплатоспроможного банку «Платинум Банк» із ринку в способи, передбачені ст. 39 закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

НБУ врятує лише великі банки – експертВиконавчий директор аналітичного центру «CASE Україна» розповів, що буде з банківським сектором України

Як повідомлялося раніше, правління НБУ ухвалило рішення про визнання ВАТ «Платинум Банк» неплатоспроможним.

Раніше НБУ запустив сайт Національної платіжної системи «Український платіжний «Простір», що дозволить істотно скоротити готівковий обіг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: