«СЕТАМ» і ​​ProZorro об'єднали зусилля з продажу майна банків-банкрутів

Читать на русском
На балансі ФГВФО зараз є активи на орієнтовну суму в 440 млрд грн, але щомісяця вдається реалізувати майна приблизно на 20 млн грн.

Держпідприємство«СЕТАМ» (Система електронних торгів арештованим майном) долучилося до багатостороннього меморандуму з реалізації активів неплатоспроможних банків, що буде базуватися на принципах системи ProZorro.

Меморандум був укладений між Міністерством економічного розвитку і торгівлі, НБУ, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб і Transparency International Україна, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу сетах.

«Ми долучаємося до меморандуму й беремо зобов'язання його виконувати», – сказав генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Долучення «СЕТАМ» до меморандуму дозволить об'єднати зусилля передових державних підприємств для досягнення найбільш ефективних показників реалізації активів ФГВФО.

За словами заступника глави МЕРТ Максима Нефьодова, на балансі ФГВФО зараз є активи на орієнтовну суму в 440 млрд грн, але щомісяця вдається реалізувати майна приблизно на 20 млн грн.

Збиток від банкрутства українських банків досяг 180 млрд грн – Фонд гарантування вкладівЗагальний збиток держави в результаті банкрутств комерційних банків в Україні досяг 179,91 млрд грн.

«Це призводить до того, що величезна кількість активів продовжує псуватися й втрачати свою вартість. І ми дуже раді, що «СЕТАМ», яка має велику клієнтську базу й досвід проведення цих торгів, долучається до нас», – сказав Максим Нефьодов.

Відзначимо, що згідно з прогнозом від 2015 року, від виведення з ринку неплатоспроможних банків очікувалося отримати 7,5 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, з листопада 2015 року до червня 2016 року через систему електронних торгів арештованим майном ДП «СЕТАМ» було реалізовано арештованого майна та активів неплатоспроможних банків на суму понад 1 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: