«Укравтодор» впроваджує інтелектуальну транспортну систему

Читать на русском
Укравтодор впроваджуватиме систему зважування транспортних засобів на ходу, систему вилучення плати за проїзд і швидкісного контролю.

Керівник Держагентства автомобільних доріг України «Укравтодор» Славомір Новак залучає польських фахівців для впровадження в Україні інтелектуальної транспортної системи, однією зі складових якої є контроль ваги під час руху транспортних засобів.

Про це розповіла директор ДП «Укрдорінвест» Олена Криворучко, передає «Слово і Діло» з посиланням на ЦТС.

«Він запросив деяких своїх польських колег, які допомагають йому на добровільних засадах. У них є досвід впровадження так званої інтелектуальної транспортної системи. Це система зважування транспортних засобів на ходу, системи збору плати за проїзд, швидкісного контролю», – зазначила керівник «Укрдорінвест».

За її словами, Новак сприяв залученню в Україну великої кількості іноземних компаній, що мають бажання розвивати тут дорожнє господарство.

«З його призначенням збільшилася й кількість компаній, які висловлюють бажання брати участь у торгах. Якщо раніше охочих було близько 10, то на один з останніх тендерів подавалися близько 60 компаній», – зазначила Криворучко.

У Міністерстві інфраструктури України планують, що в 2017 році обсяги ремонту доріг перевищать 2 тисячі кілометрів.

Як повідомлялося раніше, стан українських доріг на сьогодні погіршився порівняно з 2014 роком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: