Стан українських доріг погіршився порівняно з 2014 роком – Новак

Читать на русском
Стан українських доріг на сьогодні погіршився порівняно з 2014 роком. Про це заявив в. о. глави Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.
Славомір Новак

Стан українських доріг на сьогодні погіршився порівняно з 2014 роком.

Про це заявив в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак на прес-конференції, передає «Слово і Діло».

«В Україні, на жаль, систематично погіршується стан доріг з року в рік – від 5% в 2014 році до 17% цьогоріч», – заявив він.

Омелян назвав пріоритети в будівництві доріг на наступний рікМіністерство інфраструктури України докладе зусиль, щоб 2017 рік став роком масштабного відновлення транспортної інфраструктури країни, в першу чергу прикордонних автомобільних доріг, і залучення компаній-лоукостів.

За його словами, погіршення стану доріг є результатом недостатнього фінансування галузі протягом останніх 20 років. Винятком були лише два роки підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

«Щоб стан доріг залишився на тому ж рівні, нам потрібно 14 мільярдів гривень на рік, а якщо з року в рік будемо отримувати більше грошей, то ситуація кардинально зміниться вже в 2019 році за умови, якщо запрацює Державний дорожній фонд», – зазначив Новак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «Укравтодор» знайшов у країні лише 3% нормальних доріг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: