Експерт: політика Трампа для РФ – фактор невизначеності, але й Україні про перемогу говорити зарано

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Потрібно розуміти, що президентська команда дуже еклектична, тому не виключено, що позиції Пенса й Трампа можуть бути абсолютно різними.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, аналізуючи заяву віце-президента США про те, що РФ потрібно притягнути до відповідальності через ситуацію в Україні.

«Якщо оцінювати весь виступ цілісно та стилістично, то видно, що Пенс у деяких моментах ніби дистанціюється від Трампа. Принциповий момент лише в тому, що є розбіжності з приводу тлумачення ролі Росії у врегулюванні кризи на сході України», – пояснив політолог.

«Скоріш за все, цей заклик є свідоцтвом того, що США визнають той факт, що РФ має домінуючий вплив на сепаратистів і виступає не просто посередником, а учасником конфлікту», – розмірковує експерт.

Поки що, на його думку, сказати, якою буде політика Трампа щодо РФ, важко.

Експерт розповів, чому Трамп може стати антигероєм для КремляПолітичний експерт оцінив підсумки переговорів Рекса Тіллерсона із Сергієм Лавровим і пояснив, чому поки що підтримка України з боку США не є остаточною позицією.

«У РФ була цілеспрямована інформаційна кампанія, що вони нібито схвалювали Трампа, але слова й оцінки не завжди відповідають завданням, це лише засіб маніпулювання в політиці. Перемога Клінтон насправді давала б РФ прогнозовану ситуацію в політиці, а Трамп – це фактор невизначеності», – нагадав експерт.

За його словами, зрозуміло, що за підсумками Мюнхенської конференції про жодну позитивну хвилю, зміни щодо РФ мови бути не може, але й для України нічого кардинально позитивного не відбулося.

«Так, всі висловили солідарність з Україною, визнали, що РФ є відповідальною за виконання Мінських угод, що важливо, але ж усе це було й три роки тому», – резюмував Володимир Воля.

Як відомо, в РФ заявили, що розчаровані виступом Пенса, й вважають, що ця теза абсолютно точно заводить ситуацію у глухий кут.

Раніше Майк Пенс заявив, що ставлення до РФ і скасування санкцій проти Росії залежатиме від її поведінки. Держсекретар США наполіг, що США працюватимуть з РФ, якщо це буде в їхніх інтересах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: