В Україні запустили онлайн-сервіс про роботу прикордонних пунктів пропуску

Читать на русском

ДПСУ запустила онлайн-сервіс інформування про завантаженість прикордонних пунктів пропуску.

Державна прикордонна служба України запустила на своєму сайті онлайн-сервіс, який інформує про завантаженість пунктів пропуску на державному кордоні.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передає «Слово і Діло».

У відомстві повідомили, що на інтерактивній карті позначені пункти пропуску й різними кольорами позначається стан їхньої завантаженості на виїзд з України. Інформацію на карті оновлюють кожні 3 години.

«Натискаючи позначку пункту пропуску громадяни мають змогу дізнатися про час його роботи, кількість легкових і вантажних авто перед ППр, а також швидкість оформлення легкових автомобілів на годину. Окремі пункти пропуску також доповнені зображенням із камер відеоспостереження», – повідомили прикордонники.

У ДПСУ зазначили, що якщо час очікування становить не більш ніж одну годину, то позначення пункту пропуску виділено зеленим кольором. Синій колір на інтерактивній карті позначає середній стан завантаженості, де час очікування транспортного засобу – до двох годин. Якщо завантаженість висока й час очікування автомобілів складає понад дві години, пункт пропуску позначається червоним кольором.

«Використовуючи оновлений сервіс, люди зможуть ефективно планувати поїздки за кордон, а враховуючи надану інформацію – обирати оптимальні маршрути руху», – підсумували в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Держприкордонслужба створює комплексну систему захисту та охорони на кордоні з РФ.

Раніше повідомлялося, що ЄС виділить Україні 366 мільйонів євро на «прикордонні» програми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: