В Україні впроваджують інтегроване управління кордонами

Читать на русском
Набув чинності план, що передбачає підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері безпеки державного кордону.

В Україні розроблений та впроваджений план заходів щодо реалізації концепції інтегрованого управління кордонами.

Про це повідомляють у Державній прикордонній службі України, передає «Слово і Діло».

Кабінет міністрів затвердив цей план 31 серпня, а набув чинності він учора, 5 вересня.

«Цим нормативно-правовим актом передбачено підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері безпеки державного кордону та впровадження найкращих європейських практик інтегрованого управління кордонами в Україні», – йдеться в повідомленні.

Концепція інтегрованого управління кордонами та Плану заходів щодо її реалізації розроблена адміністрацією Держприкордонслужби, зацікавленими органами виконавчої влади із залученням експертів Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

Реформа митниці: чи зламають українську корупційну систему американці?Експерт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в Україну прибула спецмісія США з реформування митниці, яка допоможе змінити систему.

У відомстві зазначили, що виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами насамперед дозволить забезпечити виконання зобов'язань України в рамках безвізового діалогу з Європейським Союзом, інших міжнародних зобов'язань щодо забезпечення належного рівня безпеки кордонів.

«Крім того, це дозволить привести систему інтегрованого управління кордонами України до рівня європейських стандартів, підвищити рівень безпеки державного кордону та забезпечити її відкритість для законної транскордонної діяльності та осіб, які подорожують. Також виконання Плану дозволить вивести на новий якісний рівень міжнародного, прикордонного та міжвідомчого співробітництва та забезпечить відкритість і прозорість діяльності суб'єктів інтегрованого управління кордонами», – пояснили в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, 5 вересня Державна фіскальна служба запускає міжвідомчі мобільні групи з метою посилення боротьби з контрабандою та корупцією на митниці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: