Прикордонники перекрили канал переправлення людей між Україною та РФ через Крим

Читать на русском
Представники Держприкордонслужби України із СБУ та прокуратурою кримінального провадження припинили канал нелегальних пасажироперевезень між Україною і РФ через Крим.

Прикордонна служба України задокументувала протиправну діяльність групи осіб, які налагодили канал незаконного переправлення між Російською Федерацією і Україною через КПВВ «Чаплинка» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Про це розповів на брифінгу в четвер у Києві помічник голови Держприкордонслужби України, прес-секретар відомства Олег Слободян, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Водії анонсували автобусні перевезення з материкової України в тимчасово окупований Крим і далі в РФ, зокрема в Краснодар, через закриті українською владою пункти пропуску. Вони неподалік від КПВВ висаджували пасажирів, після чого останні пішки долали адмінкордон, а на окупованому півострові сідали на інший автобус», – сказав він.

Кордон України з Росією облаштований лише на 12% – ДержприкордонслужбаНа цей момент облаштовано лише 12% державного кордону між Російською Федерацією та Україною.

Слободян зазначив, що за результатами заходів, які проводилися одночасно в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, транспортні засоби, якими здійснювалися перевезення, затримані. Щодо причетних осіб проводяться слідчі дії.

Співробітники Державної прикордонної служби України з початку 2016 року зупинили 11 каналів торгівлі людьми й викрили 6 злочинних угруповань, у складі яких перебували 12 осіб.

Нагадаємо, що в 2016 році через корупцію до адміністративної відповідальності притягнули 373 особи, звільнили – 7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: