Кабмін працює над концепцією інноваційного розвитку промисловості – Кубів

Читать на русском
Метою інноваційного розвитку промисловості є зростання промислового виробництва та посилення ролі промисловості в економіці України.

Кабінет міністрів України розробляє проект концепції інноваційного розвитку промисловості України.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час семінару, присвяченого розвитку інвестиційного та експортного потенціалу регіонів, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні ми обговорюємо проект концепції інноваційного розвитку промисловості України. Метою інноваційного розвитку промисловості є зростання промислового виробництва та посилення ролі промисловості в економіці України», – сказав він.

Зростання промислового виробництва прискорилося до 3,7%Зростання виробництва в промисловості України в листопаді 2016 року прискорилося до 3,7% порівняно з листопадом 2015 року, тоді як у жовтні воно збільшилося на 0,8%, у вересні – на 2%, а в серпні – 3,4%.

За словами Кубіва, проект концепції передбачає чотири пріоритети. Йдеться про зростання продуктивності праці переробної промисловості, зростання частки промислових товарів у товарному експорті країн із 50% до 75% в ЄС та 80% зростання частки високотехнологічних товарів у експорті промислових товарів із 7% до 15%.

Також передбачається зменшення енергоємності промисловості з 7 до 1,5 тонни умовного палива на 1 тис. дол. доданої вартості. Він уточнив, що в ЄС стандарт становить 0,6%.

Крім того, зазначив Кубів, ідеться про збільшення зайнятих у промисловості з 1,3 млн до 2,3 млн осіб.

«Це говорить про збільшення ВВП на душу населення з 2 тисяч доларів до 5 тисяч доларів», – додав він.

Раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів, скільки промисловості Україна втратила на Донбасі та в Криму.

Нагадаємо, експорт промислових товарів за підсумками 11 місяців 2016 року зріс на 16,3 мільйона доларів США або 1,7%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: