У ДСНС попередили про небезпеку лавин і паводків у Карпатах

Читать на русском
В результаті відлиги в Карпатах існує небезпека сходу лавин і підтоплення угідь, попереджають у ГСЧС і Гідрометцентрі України.
Фото з відкритих джерел

Тривала відлига в найближчі дні може спровокувати сходження лавин і стане причиною підвищення рівня річок в українській частині Карпат.

Про це, посилаючись на дані Гідрометцентру України, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій, інформує «Слово і Діло».

У зв'язку з цим представники служби настійно рекомендують утриматися від походів у гори 19-23 лютого.

«У зв'язку з відлигою, в горах східної частини Закарпатської області оголошується значна (3 рівень) лавинна небезпека. ДСНС звертається до громадян із проханням, за можливості, не виходити в гори», – йдеться в повідомленні відомства.

Також очікується підйом рівня вод на 0,5-1,5 м у річках басейнів Сяну та Дністра (Львівська, Івано-Франківська області), а також Західного Бугу (Львівська м Волинська області).

Збитки від паводку на Закарпатті оцінили в 6 мільйонівЗагальна сума збитків від лютневого паводка в Закарпатській області становить більш ніж 6 мільйонів гривень.

«Очікується руйнування льодових явищ, льодохід, на ділянках русел із порушеною пропускною спроможністю (під мостами, на звужених ділянках русел, у місцях існуючих заторів льоду) – формування (посилення) заторів льоду з різким підвищенням рівнів води в Турківському і Дрогобицькому районах Львівської області, при цьому можливе часткове затоплення заплав, с/г угідь, окремих населених пунктів, господарських об'єктів, розташованих вище місць утворення заторів», – попередили в ДСНС.

Днями «Слово і Діло» представило моніторинг виконання обіцянок щодо протипаводкового захисту в Закарпатській області, яка частіше за інших страждає від затоплень.

Як відомо, в Івано-Франківській області створили гірсько-патрульну роту, метою якої є охорона порядку у віддалених поселеннях регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: