У Нацгвардії створили гірсько-патрульну роту

Читать на русском
Відпочивати в Карпатах стане безпечніше. Громадський порядок там охоронятиме окрема гірсько-патрульна рота.

В Україні створили гірсько-патрульну роту.

Про це повідомляє «5 канал» «Слово і Діло».

Підрозділ базуватиметься на Івано-Франківщині. Його бійці допомагатимуть прикордонникам та охоронятимуть громадський порядок у гірських селах.

Створили гірсько-патрульну роту у січні. Відтоді підрозділ постійно проходить вишколи. Нині військові готуються до виконання завдань на полігоні. Та вже навесні вийдуть на перше чергування у Карпатах. У гірсько-патрульній роті майже сотня військовослужбовців. Бійці підрозділу допомагатимуть прикордонникам патрулювати важкодоступні гірські масиви.

«На службу отримуємо бронежилети четвертого класу захисту, кулезахисні шоломи, балончики поліцейського типу Терен-4М, наручники БР1, палка резинова складна, радіостанція для підтримання зв’язку», - розповідає військовослужбовець гірсько-патрульної роти Нацгвардії Михайло Лаюк.

Гірсько-патрульна рота НГУ готується до виконання завдань5 канал

«Наявність Карпат поруч і важкої місцевості, там, де важко, наприклад, дістатися певних населених пунктів, де є необхідність у забезпеченні порядку. Ні для кого не секрет, що масова вирубка лісів і браконьєрство, які на сьогоднішній день є присутні у цьому регіоні і набуває поширення великого, саме для цього ми і надали допомогу Національній поліції у вирішенні тих питань», - зазначив начальник штабу Західного територіального управління Національної гвардії Олег Сахон. За три місяці бійці роти вийдуть на перше патрулювання.

Раніше у Нацгвардії назвали терміни переходу на контрактну основу.

Нагадаємо, що керівництво української Нацгвардії буде вчитися у колег з Каліфорнії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: