Туреччина уточнила свою позицію по Криму

Читать на русском
Ще до інциденту зі збитим російським винищувачем у Туреччині були проблеми в стосунках з РФ, пов'язані з Кримом. Туреччина не прийняла анексію Криму.

Незважаючи на потепління у відносинах Туреччини і Росією, залишаються розбіжності з принципових питань, зокрема по приналежність Криму до РФ.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу у виступі на Мюнхенській конференції з безпеки, передає «Слово і Діло» з посиланням на Європейську правду.

«Росія – наш торговий партнер, у нас багато спільних проектів, але це не означає, що ми у всьому згодні з Росією», – підкреслив міністр.

У той же час, він дорікнув європейських партнерів в непослідовності щодо відносин Туреччина-РФ.

Путін ратифікував угоду з Туреччиною щодо «Турецького потоку» в обхід УкраїниПрезидент Росії Володимир Путін підписав закон про ратифікацію угоди з Туреччиною за проектом газопроводу Турецький потік.

«Наша політика ґрунтується на принципах. Ще до інциденту у нас були проблеми (у відносинах з РФ), пов'язані з Кримом. Ми не прийняли анексію Криму. У нас різні позиції щодо режиму (Башара) Асада, і ці розбіжності зберігаються», – пояснив Чавушоглу.

«Після інциденту чимало країн НАТО і ЄС радили нам нормалізувати відносини з Росією ... Ми нормалізували, і після цього мене почали питати, навіщо ми це зробили», – поскаржився глава турецького МЗС.

Раніше повідомлялося, що Туреччина бажає, щоб конфлікт на Донбасі вирішився дипломатичним шляхом зі збереженням територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, Державна корпорація «Укроборонпром» відкриє представництво в Туреччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: