Експерт розповів, у чому важливість Мюнхенської конференції-2017

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Як правило, саме на Мюнхенській конференції можна почути стратегічно важливі промови та курс конкретної країни, як, наприклад, було в 2007 році з президентом РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи старт Мюнхенської конференції-2017.

«Цього року Путін також буде відсутній на Мюнхенській конференції, але геть не на ньому одному все сходиться. Очікування є, причому доволі серйозні. Можуть бути яскраві виступи, пропозиції, які задаватимуть порядок денний на найближчу перспективу Європи та всього світу. Мюнхенська конференція завжди привертає до себе увагу, можливі безпекові рішення», – аналізує політолог.

Більше того, зауважив він, важливо, що й «нормандську четвірку» перенесли з G20 на поля конференції.

НАТО не хоче нової холодної війни з Росією – СтолтенбергГенсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не шукає конфронтації з Росією й не хоче повторення холодної війни.

З іншого боку, додав він, потрібно розуміти, що «вікно можливостей» для РФ ніхто не закривав – ані за часів Обами, ані зараз.

«Потрібно розуміти, що якщо західні цивілізації зараз, образно кажучи, почнуть заганяти Росію в глухий кут, то Москва почне прицілюватися на Китай і грати в ігри, які є абсолютно небажаними для США. Тому США не вдадуться до таких кроків. Америці потрібно вирішувати свої проблеми в Китаї, Ірані, на Близькому Сході, що неможливо без Росії або принаймні її нейтрального ставлення», – розповів Кость Бондаренко.

Нагадаємо, голова конференції днями заявив, що вважає нинішню міжнародну ситуацію у сфері безпеки найбільш нестабільною з часів Другої світової війни.

53-тя Мюнхенська конференція стартує 17 лютого. Україну представлятиме Президент Петро Порошенко, РФ – очільник МЗС Сергій Лавров.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: