Адміністрація Трампа не включила Росію до списку головних загроз для США

Читать на русском
Службова записка Пентагону з викладенням основних оборонних пріоритетів нової адміністрації Трампа не містить згадок про Росію, яка була визначена старшими військовими посадовими особами як загроза номер один для Сполучених Штатів.
Дональд Трамп

Службова записка Пентагону з викладенням основних оборонних пріоритетів нової адміністрації Трампа не містить згадок про Росію, яка була визначена старшими військовими посадовими особами як загроза №1 для Сполучених Штатів.

Про це з посиланням на службову записку пише журнал Foreign Policy, повідомляє «Слово і Діло».

«Люди там (у Пентагоні – Ред.) зараз були б дуже стурбовані бачити Росію не в списку», – сказала Евелін Фаркаш, колишній високопоставлений чиновник Пентагону, що працювала над політикою щодо Росії в 2015 році.

Видання зазначає, що протягом багатьох років вищі посадові особи в Міністерстві оборони та розвідувальних службах називали Росію головною загрозою через її великий ядерний арсенал, високі можливості у веденні кібервійни, модернізовану армію, а також готовність кинути виклик США та їхнім союзникам на Близькому Сході, в Східній Європі та інших регіонах.

Трамп лякає американців ядерним арсеналом РосіїКандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що ядерний арсенал Росії новіший за американський, а можливості США застаріли.

Генерал Джозеф Данфорд, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, який залишатиметься в цій ролі після того, як Трамп вступить на посаду 20 січня, повідомив Конгресу минулого року, що жодна інша загроза не є більш серйозною.

«Якщо ви хочете говорити про націю, яка могла б загрожувати існуванню Сполучених Штатів, я мав би вказати на Росію», – заявив Данфорд.

Нагадаємо, вибірники затвердили перемогу Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: