Експерт: «гібридність» війни – це погано, але ще гірше те, що немає політичної волі з цим боротися

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Немає жодного свідчення того, що в Кремлі відмовляються від України.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, оцінююючи підсумки Мінських переговорів та нову домовленість про відведення озброєнь до 20 лютого.

«Якщо РФ побачить, що противник відступає, то може посилити свої дії на Донбасі», – зазначив експерт.

«Позиція Білого дому, хто б що не говорив, ще не сформувалася. Там зав'язані питання Ірану, Китаю, Сирії, й говорити про щось конкретне зарано. Якраз на цьому полі будуть великі інтелектуальні зіткнення для того, щоб цю ситуацію розрулити в якомусь напрямку», – вважає Сунгуровський.

Дуже багато сил, зазначив експерт, які відстоюють позицію України, – в Пентагоні, в Конгресі є наші прихильники. Але, так само є й ті, хто проти нас.

Експерт назвав головну помилку України в переговорах щодо ДонбасуПолітолог розповів, чи може формат з придністровського конфлікту 5+2 застосувати до врегулювання конфлікту на Донбасі.

Однак, наполіг фахівець, проблема навіть не в тому, що роблять Трамп, Лавров, Меркель, а в тому що робимо ми.

«Що робимо ми? Якими є ініціативи України? Просто дивитися на Захід, що вони роблять і як вони допомагають Україні, – вкрай дивна позиція. Нам пред'являють: ви воюєте чи боретеся з терористами? Назвіть тоді терористів. «Гібридність» цієї війни – проблема. З іншого ьоку, відсутність політичної волі говорить про те, що боротися з цією перешкодою ніхто не збирається», – резюмував Микола Сунгуровський.

Нагадаємо, в Сенаті США закликали американського лідера надати Україні летальну зброю. Водночас повідомляється, що в між Трампом та Конгресом наростає конфлікт з приводу політики Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: