Керченська переправа припинила роботу через крижані затори

Читать на русском
Льодові затори в Керченській протоці створили серйозні труднощі в забезпеченні анексованого Криму вантажами, оскільки пороми не можуть ходити через протоку.

Льодові затори в Керченській протоці створили серйозні труднощі в забезпеченні анексованого Криму вантажами, оскільки пороми не можуть ходити через протоку.

Про це повідомляє «Росбалт» з посиланням на лідера громадської організації «Чистий берег.Крим» Володимира Гарначука, пише «Слово і Діло».

«Переправа зараз фактично не працює. Через це виникли переривання ланцюжків постачання всіма вантажами, включно з паливно-мастильними матеріалами та продуктами харчування», – повідомив він.

Наразі зупинилися понад три тисячі вантажних фур. Однак не всі вони стоять біля переправи, частина «розосередилася» в Краснодарському краї, очікуючи зміни ситуації.

Також Гарначук підкреслив, що кризова ситуація стала можливою через те, що в протоці працюють пороми, що не призначені для проходу через кригу.

Замість Керченського мосту – телепорт: соцмережі висміяли плани РосіїУ російському уряді виділять 10 мільярдів рублів на створення телепорту. Соціальні мережі вибухнули жартами з приводу запланованих російських інновацій

«Для того, щоб забезпечити перевезення поромною переправою, кожен пором має бути забезпечений сертифікатом льодового класу, який дозволяє їм ходити в льодових умовах Азовського й Чорного морів. Адже всім прекрасно було відомо, що в зимовий період там постійно відбувається обмерзання протоки, з Азовського в Чорне море йдуть льодові пласти. Грецькі пороми, які ходили на цьому маршруті, зараз усі стали. Наскільки мені відомо, там зараз ходить лише один пором, дуже маленький», – уточнив Гарначук.

Нагадаємо, торік у грудні повідомлялося, що охочих будувати залізницю на Керченському мосту в Росії не виявилося, а голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров переконаний, що будівництво Керченського мосту обернеться катастрофою для росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: