МВФ вимагає від України запровадити новий податок

Читать на русском
Додатковий пенсійний податок може бути запроваджений в Україні в межах пенсійної реформи. Про це йдеться в проекті меморандуму з МВФ.

Додатковий пенсійний податок може бути запроваджений в Україні в межах пенсійної реформи.

Про це йдеться в проекті меморандуму з Міжнародним валютним фондом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Додатковий податок на внески соціального страхування буде запроваджений до сплати роботодавцями актуарно справедливо й буде накопичуватися на персоніфікованих рахунках», – йдеться в проекті меморандуму.

Надходження від нього стануть проміжним джерелом фінансування пенсійної реформи.

Зубко розповів, чому пенсії не зростатимутьРозмір пенсійного забезпечення не може показувати швидке зростання через дефіцит Пенсійного фонду.

Окрім того, в тексті меморандуму наголошують на необхідності передбачити новий вибір варіантів виходу на пенсію з більш широким діапазоном пенсійного віку, ніж зараз.

Загалом пенсійна реформа має призвести до економії не менш ніж 3% ВВП порівняно з 2016 роком за рахунок продовження ефективних років трудового стажу населення.

Нагадаємо, 1 лютого Рева заявив, що МВФ вимагає підвищити пенсійний вік для українців, але в нинішній ситуації в Мінсоцполітики немає аргументів на користь такого заходу. Раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко запевняв, що питання підвищення пенсійного віку знято з порядку денного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: