Експерт: щоб отримати всі гроші «тут і зараз», чиновники придумали відмазку – вимога МВФ

Читать на русском
Андрій Новакекономіст

Українським чиновникам стало вигідно прикриватися та спекулювати вимогами кредиторів у власних інтересах.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Комітету економістів України Андрій Новак, передає «Слово і Діло».

«Українські чиновники намагаються руками МВФ скасувати норму про розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг, спекулюючи інформацією про те, що нібито в проекті меморандуму про співпрацю з Україною МФВ має намір скасувати розстрочку на оплату комунальних послуг», – зазначив економіст.

Як пояснив експерт, розстрочка не передбачає відмови від оплати за «комуналку», а лише переносить термін оплати за послугу, тому експертам Фонду немає сенсу висувати такі вимоги.

Експерт: ціна нового траншу МВФ може бути занадто високою для громадськостіЕксперт економічних програм оцінив позитивний результат переговорів із кредиторами та нові вимоги МВФ, на які погодилась Україна, щоб отримати новий транш.

«Влада таким чином хоче знову вирішувати економічні проблеми за рахунок громадян. Українські чиновники зацікавлені отримати всі гроші тут і зараз, а не чекати енну кількість часу, й для цього переводять стрілки на нібито вимоги МВФ», – констатував Андрій Новак.

Нагадаємо, восени Кабмін ухвалив рішення, згідно з яким українці мають право оплачувати комунальні послуги в розстрочку.

Днями в ЗМІ з'явилась інформація про те, що МВФ вимагає скасувати громадянам, які не отримують субсидії, плату за ЖКП у розстрочку.

Раніше повідомлялося, що Україна очікує чергового траншу від МВФ наприкінці лютого-на початку березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: