Експерт: велика угода Росії та США зараз неможлива

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Не випадково заява про необхідність повернення Криму відбулася якраз після відставки радника Дональда Трампа Майкла Флінна. За всіма правилами інформаційної роботи потрібно було негайно переключити увагу на щось і погасити ситуацію.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Відповідно, в Адміністрації Трампа поспішили зробити таку заяву, яка дезавуює ідею про проросійськість Трампа. І тут найкращий спосіб це зробити – сказати, що Крим український. Проте й після цієї заяви було висловлено сподівання на «співпрацю Кремля та Білого дому», – пояснив політолог.

Проблема Донбасу: «договорняки» з Трампом щодо санкцій та можливості для УкраїниПолітолог поділився міркуваннями щодо зняття санкцій з РФ і пояснив, у чому недолік української дипломатії.

Не варто забувати, зауважив він, що зараз у Конгресі знову говорять про схвалення Акту на підтримку України, який уже був ухвалений минулого року, але «завис» на рівні комітету Сенату, так і не набувши чинності.

«За нинішніх умов схвалення Акту було ймовірним. Більше того, ймовірним було й подолання гіпотетичного вето Трампа. А це б суттєво похитнуло позиції нового президента, та й позбавило б його шансу на маневр у майбутньому. Тому команда Трампа зіграла на випередження. Тепер Акт на підтримку України може знову «зависнути», – розмірковує експерт.

З точки зору практичного значення, це вказує на те, що велика угода Росії та США зараз є неможливою.

«Очевидно, в цьому допомогли «кавалерійські» наскоки Трампа, чиє оточення занадто поспішило. Прикладом цьому є доля Флінна. Ця заява стосується позиціонування Трампа всередині США як «правильного американця», а не «агента Путіна». Це не означає, що Україна дійсно хвилює Трампа», – проаналізував Петро Олещук.

Нагадаємо, деякі конгресмени США зажадали розслідування діяльності Майкла Флінна. В підсумку Трамп підписав указ про звільнення Флінна через його контакти з РФ з приводу зняття санкцій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: