У НАТО позитивно оцінили роботу антикорупційних відомств України минулого року – Єнін

Читать на русском
За словами Єніна, в НАТО вважають, що українські антикорупційні органи починають демонструвати взаємодію, а не конкуренцію.
Євген Єнін

Заступник генпрокурора Євген Єнін прокоментував візит делегації Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро та Національного агентства із запобігання корупції до штаб-квартири НАТО.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Боротьба з корупцією: наскільки зросло фінансування судів порівняно з минулим рокомВ рамках боротьби з корупцією в Бюджеті-2017 року фінансування судової системи України зросло на 40%, зокрема, якщо в 2016 році це було 5,866 млрд грн, то в поточному передбачено 10,201 млрд грн.

Як повідомив заступник генпрокурора, було проведено декілька зустрічей делегації з керівництвом Північного атлантичного альянсу, а також засідання комісії Україна-НАТО на рівні заступників постійних представників.

«Спільна делегація ГПУ, НАБУ та НАПК відвідала також представників РНБО, відвідала штаб-квартиру НАТО, де ми провели презентацію діяльності відомств за попередній рік. Ми отримали позитивні оцінки. Увагу партнерів звернули на те, що ми дедалі більше демонструємо взаємодію, ніж конкуренцію між органами, які борються з корупцією», – розповів Єнін.

«Позитивні оцінки отримало й зростання рейтингу України в рамках Transparency International. Це позитивне зрушення й ми не збираємося на цьому зупинятися», – додав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся із заступником генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер у рамках свого візиту до Брюсселя.

Раніше повідомлялося, що в ЄС зробили заяву з приводу спроби нардепів послабити боротьбу з корупцією.

Нагадаємо, НАТО допоможе Україні реформувати ДСНС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: