Колишній головнокомандувач НАТО закликав Трампа дати зброю Україні

Читать на русском
Екс-головнокомандувач військ НАТО в Європі Філіп Брідлав закликав Трампа дати зброю Україні.
Філіп Брідлав

Екс-головнокомандувач військ НАТО в Європі Філіп Брідлав закликав президента США Дональда Трампа надати зброю Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Адміністрація Трампа, яка розуміє цінність переговорів з позиції сили, повинна прийняти положення передової оборони в боротьбі з проблемою Кремля в НАТО. Вона повинна повністю підтримувати Україну в боротьбі з кремлівської агресією. Адміністрація Обами не захотіла надати Україні зброю, необхідне для захисту. Нова команда може уникнути цієї помилки », - заявив він під час виступу перед комітетом Сенату США з міжнародних відносин.

Крім того, Брідлав зазначив, президент Російської Федерації Володимир Путін і російські чиновники виправдовували агресію в Україні, стверджуючи, що захищають етнічних росіян і російськомовне населення, яке проживає на Донбасі. Також Брідлав додав, що мета РФ полягає в тому, щоб послабити НАТО, Європейський Союз і трансатлантичні відносини. За словами Брідлава, економічні санкції проти РФ були введені в якості стимулу для Москва для виконання зобов'язань згідно з мінським угодами, для того, щоб РФ покинула територію Донбасу, а також санкції є реакцією на російську агресію.

Нагадаємо, голова комітету з питань збройних сил Сенату Джон Маккейн закликав американського президента Дональда Трампа надати Україні летальну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: