Вчені визначили, скільки часу потрібно приділяти спорту

Читать на русском
Британські вчені встановили, що користь для здоров'я принесе один день занять спортом на тиждень.

Згідно з дослідженням британського університету Лафборо, для ого, щоб отримувати користь для здоров'я, людині досить займатися спортом один день в тиждень. Дослідники пропонують робити це в один з вихідних.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Собеседник».

Як відзначають фахівці, при цьому необхідно дотримуватися мінімальну «норму». В ідеалі слід присвятити 150 хвилин помірної або 75 хвилин інтенсивного фізичного навантаження. Дослідження британців було вельми масштабним: з 1994 по 2012 роки в ньому взяло участь понад 63,5 тисячі добровольців.

За даними вчених, ті, хто приділяє час фізичної активності, менш схильні до ризику смерті в результаті серцево-судинних захворювань і раку, при цьому неважливо, скільки часу людина витрачає на спорт - кілька днів в тиждень або один вихідний.

За 18 років досліджень з 63,5 тисячі учасників експерименту, середній вік яких становить близько 59 років, від серцево-судинних захворювань померли 2780 осіб, від раку - 2526, з інших причин - 8802. Серед тих, хто виділяв для спорту один день в тиждень, ризик смерті від зазначених захворювань був нижче на 40, 18 і 30 відсотків відповідно.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що зарплати працівників сфери культури і спорту виростуть в 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: