Росію позбавили Кубка світу з ковзанярського спорту

Читать на русском
Фінал Кубка світу з ковзанярського спорту перенесуть з російського Челябінська за межі Росії.

Рада Міжнародного союзу ковзанярів прислухалась до рекомендацій МОК і вирішила перенести з російського Челябінська заключний етап Кубка світу з ковзанярського спорту в інше місто за межами Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Міжнародний союз ковзанярів (ISU) відмовив російському Челябінську в праві проведення заключного етапу Кубка світу з ковзанярського спорту, який повинен був відбутися в уральському місті з 10 по 12 березня 2017 року. Як підкреслюється в заяві, розміщеній на сайті ISU в четвер, 22 грудня, рішення прийнято у відповідь на публікацію другої частини доповіді Річарда Макларена про допінг у російському спорті.

У зв'язку з тим, що в звіті представлено «значну кількість суттєвих доказів», а також через невизначеність долі ряду атлетів, увага - в разі проведення заходу на території Росії - була б прикута «не до спорту, а до звинувачень і розбіжностей», вважають в організації.

Також рада ISU взяла до уваги заяву Міжнародного олімпійського комітету (МОК) від 7 грудня і його наступні рекомендації до федерацій з зимових олімпійських видів спорту не підтримувати проведення в Росії великих спортивних заходів.

За рішенням ISU фінал Кубка світу з ковзанярського спорту пройде «в іншій країні», інформація про конкретне місто, куди його перенесуть, нададуть найближчим часом.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет рекомендував спортивним федераціям скасувати змагання, які повинні були проходити в Росії. Так, в Росії вже не пройде етап чемпіонату світу з біатлону. Росію також позбавили права провести чемпіонат світу з бобслею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: