Антидопінгові агентства закликали позбавити Росію всіх спортивних турнірів

Читать на русском
Антидопінгові агентства 20 країн закликали усунути російських спортсменів від участі в міжнародних змаганнях.

Національні антидопінгові агентства 20 країн закликали усунути російських спортсменів від участі в міжнародних змаганнях, а Росію позбавити права проводити міжнародні турніри через допінгові скандали.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російський портал Znak.

«З новими неспростовними доказами існування в Росії системи приховування допінгу, які виявив Річард Макларен і його комісія, керівна група NADO закликає до виключення російських спортивних організацій з усіх міжнародних змагань, поки спортивні та антидопінгові системи в Росії не будуть приведені в повну відповідність з Всесвітнім антидопінговим кодексом», - цитують у ЗМІ журналіста BBC Дена Роана.

Вимога була підписана антидопінговими організаціями Бельгії, Канади, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Ірландії, Японії, Хорватії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Словенії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, ПАР, Німеччини, США та Австрії.

Вони також закликали міжнародні федерації та організаторів великих змагань позбавити Росію всіх міжнародних турнірів, які вже заплановані, і встановити мораторій на присудження країні нових змагань.

Нагадаємо, раніше Рада Міжнародного союзу ковзанярів прислухалась до рекомендаційМОК і вирішила перенести з російського Челябінська заключний етап Кубка світу з ковзанярського спорту в інше місто за межами Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: