Зубко розповів, чому пенсії не зростатимуть

Читать на русском
Пенсійна реформа актуальна, її потрібно проводити, тому що дуже багато років за різних урядів це питання не порушувалося.

Розмір пенсійного забезпечення не може показувати швидке зростання через дефіцит Пенсійного фонду.

Таку точку зору висловив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло».

«Пенсійна реформа має досягати різних напрямків, в тому числі й в який спосіб збільшувати доходи до Пенсійного фонду, тому що саме дефіцит Пенсійного фонду сьогодні не дозволяє швидко рухатися в збільшенні пенсій. Тому ще раз наголошую, пенсійна реформа актуальна, її потрібно проводити, тому що дуже багато років за різних урядів практично це питання не порушувалося, всі заплющували очі», – сказав Зубко.

Відзначимо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що чинна пенсійна система вже цього року буде змінена.

Як повідомлялося раніше, Міністерство фінансів України завершує переговори з Міжнародним валютним фондом для отримання наступного кредитного траншу. Серед вимог МВФ є й підвищення пенсійного віку.

«Слово і Діло» зафіксувало 58 обіцянок віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, 25 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 43%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: