МВФ наполягає на підвищенні пенсійного віку – Рева

Читать на русском
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні пенсійного віку в Україні.
Андрій РеваФото: www.dsnews.ua

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні пенсійного віку в Україні.

Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne, пише «Слово і Діло».

«Над пенсійною реформою ми працюємо вже 10 місяців ... Є проблема наповнення Пенсійного фонду, її можна вирішити двома шляхами: або зменшити кількість тих, хто отримує пенсію, або збільшити кількість тих, хто платить. У першому випадку потрібно підвищувати пенсійний вік, щоб було більше тих, хто платить, потрібно їх простимулювати, вони мають побачити переваги цього», – розповів він.

Україна, за словами Реви, не може собі дозволити підвищувати пенсійний вік, як це роблять у Німеччині. Він підкреслив, що підвищення пенсійного віку буде останнім кроком для вирішення проблеми Пенсійного фонду.

Дефіцит Пенсійного фонду сягнув 142 мільярдів гривеньКабінет міністрів України затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2017 рік із дефіцитом майже 142 млрд грн.

«Якби я був переконаний, що пенсійний вік потрібно підвищувати, я б вийшов і публічно про це заявив. Я б узяв на себе політичну сміливість, але поки я не маю аргументів для цього. Я бачу інші можливості вирішення проблеми», – підсумував він.

Міністр підкреслив, що переговори з МВФ щодо питання пенсійної реформи тривають дуже складно.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко запевняв, що питання підвищення пенсійного віку знято з порядку денного. Також він зазначив, що проект пенсійної реформи буде представлений на громадське обговорення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: