Міністр юстиції розповів, як можна звільнити Гройсмана

Читать на русском
Апарат Верховної Ради чітко дав роз'яснення щодо того, що ця постанова була знята як така, що суперечить Конституції

Проект постанови Верховної Ради про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана без відставки всього Кабінету міністрів є неконституційним.

Про це заявив журналістам міністр юстиції Павло Петренко після прес-конференції в Києві в понеділок, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні, наскільки я знаю, апарат Верховної Ради чітко дав роз'яснення щодо того, що ця постанова була знята як така, що суперечить Конституції, оскільки норми Конституції передбачають, що уряд не може бути відправлений у відставку до завершення 1 року після затвердження програми діяльності уряду», – сказав він.

Другою підставою для зняття проекту постанови з реєстрації, за словами міністра, є те, що таку ініціативу мають підтримати 150 депутатів парламенту.

«Взагалі-то, така екзотична постанова про відставку прем'єра без відставки уряду не є конституційною й перебуває поза конституційним полем», – заявив міністр юстиції.

Як відомо, 10 лютого 13 нардепів від «Батьківщини», серед яких і лідер фракції Юлія Тимошенко, зареєстрували постанову про відставку прем'єр-міністра Гройсмана. Однак увечері 10 лютого постанова зникла із сайту Ради.

Раніше Володимир Гройсман заявив, що блокування поставок вугілля з непідконтрольних територій Донбасу призведе до віялових відключень електроенергії в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 100 обіцянок міністра юстиції Павла Петренка, 63 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 63%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: