Проект пенсійної реформи буде представлений на громадське обговорення – Розенко

Читать на русском
Павло Розенко прогнозує подання на громадське обговорення проекту пенсійної реформи протягом 1-2 місяців.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко прогнозує подання на громадське обговорення проекту пенсійної реформи протягом 1-2 місяців.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу NewsOne, передає «Слово і Діло».

«В уряді дискусії тривають ... Вони є гострими та непростими ... Я сподіваюся, що найближчим часом, місяць-два, Міністерство соціальної політики вже винесе на громадське обговорення узгоджений варіант», – сказав Розенко.

Експерт пояснив, як обійти підвищення пенсійного вікуЕксперт розповів, чи є можливості обійти вимогу МВФ щодо збільшення пенсійного віку, не підриваючи співпрацю з кредиторами.

Він підкреслив, що не є прихильником ідеї можливості купівлі відсутнього трудового стажу для виходу на пенсію.

16 січня Мінсоцполітики розмістило на своєму сайті прес-реліз «Андрій Рева: пенсійна реформа зробить революцію в свідомості українців» про обговорювану пенсійну реформу, але пізніше зняло його. Після цього відомство надало інформацію про те, що проект реформи розробляється, але ще не готовий.

Прогнозувалося, що буде законодавчо прописано, що той, хто претендує на пенсію, не зможе одночасно продовжувати працювати. Крім того, згідно з релізом, планується передбачити скасування всіх надбавок.

Раніше в Мінсоцполітики розповіли, хто отримуватиме пенсію за 25 років стажу.

Нагадаємо, в Кабміні зізналися, що МВФ дійсно запропонував підвищити пенсійний вік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: