Сьогодні Енергоштаб вирішить, чи запроваджувати надзвичайний стан – Гройсман

Читать на русском
В енергетичній системі України може бути запроваджений надзвичайний стан через нестачу запасів вугілля – Гройсман.
Володимир Гройсман

Сьогодні антикризовий Енергетичний штаб розгляне питання доцільності запровадження надзвичайного стану в українській енергетиці.

Про це розповів на брифінгу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зараз буде розглянуте питання на порядку денному Енергетичного штабу про доцільність запровадження надзвичайного стану в українській енергетиці», – зауважив він. За його словами, це пов'язано з критичним зниженням запасів вугілля.

Продовження блокади Донбасу призведе до віялових відключень електроенергії в Україні – НасаликПродовження блокади поставок товарів, зокрема антрацитового вугілля, з непідконтрольної частини Донбасу призведе до віялових відключень електроенергії в Україні.

Серед заходів, які можуть бути вжиті, в тому й числі віялові відключення електроенергії. «Сьогодні Енергоштаб розгляне питання стратегічних запасів. Ви розумієте: якщо є двотижневий запас, це означає лише одне – що ми не можемо цей запас спалити, щоб через два тижні увійти в кризу. Ми маємо вже сьогодні вжити певних заходів для недопущення зниження запасів вугілля до критичних обсягів», – пояснив Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр заявив, що альтернативи вугіллю з непідконтрольних територій в України немає. Як стало відомо раніше, 11 лютого учасники блокади Донбасу заявили про перекриття дороги Ясинувата-Костянтинівка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: