На десять українських імпортерів палива наклали санкції за тероризм

Читать на русском
Компанії, ймовірно, здійснювали поставки палива з Росії, а також проводили розрахунки через офшор.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України наклало санкції на більш ніж 10 українських імпортерів палива й заборонило їм зовнішньоекономічну діяльність через підозри у фінансуванні терористичних організацій.

Як повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку, заборона набуває чинності з 18 березня, передає «Слово і Діло».

МЕРТ ухвалило рішення на підставі матеріалів Служби безпеки України про порушення закону «Про зовнішньоекономічну діяльність».

Рада скасувала роздрібний акциз на моторне паливоВерховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект про зміни до Податкового кодексу №5132, норми якого скасовують збір акцизу з роздрібної реалізації нафтопродуктів і зростання базової ставки акцизів.

«Служба безпеки України встановила, що підприємства, до яких були застосовані санкції, ввозили на митну територію України паливо походженням із Російської Федерації та Республіки Білорусь. При цьому, за даними СБУ, з метою акумуляції грошових коштів на рахунках «офшорних» структур, ухилення від сплати податків і мит до Державного бюджету України компанії застосовували схему оформлення «непрямих» зовнішньоекономічних імпортних контрактів із контрагентами, зареєстрованими в країнах із пільговим режимом оподаткування. В СБУ є підстави вважати, що грошові кошти, перераховані деякими імпортерами паливно-мастильних матеріалів на адресу нерезидентів, зареєстрованих в «офшорних» юрисдикціях, частково використовуються для фінансування незаконних збройних формувань на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей України», – повідомили в Мінекономрозвитку.

Як повідомлялося раніше, в 2016 році роздрібна реалізація бензинів і дизельного палива в Україні сумарно знизилася на 11,95%.

Ціна літра бензину в Україні зараз коливається в районі 1 долара США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: