Уряд США підрахував вартість стіни на кордоні з Мексикою

Читать на русском
Міністерство внутрішньої політики США підрахувало приблизну вартість стіни на кордоні з Мексикою.

Міністерство внутрішньої політики США підрахувало приблизну вартість стіни на кордоні з Мексикою. Вона перевищує суму витрат, які раніше назвав президент США Дональд Трамп.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.нет».

Міністерство внутрішньої безпеки США застерігає, що витрати на будівництво «стіни Трампа» вздовж кордону США з Мексикою можуть виявитися значно вищими, ніж обіцяв американський президент. Експерти відомства вважають, що на зведення огорожі піде за мінімальними оцінками близько $21,6 млрд, пише агентство Reuters.

Під час передвиборної кампанії Дональд Трамп називав іншу цифру - $12 млрд. У Республіканській партії його оптимізм не поділяли, заявляючи, що на стіну піде близько $15 млрд.

В експертному висновку Міннацбеза США передбачається, що спорудження побудують в три етапи. До 2020 року протяжність стіни складе близько двох тисяч кілометрів. Зараз фортифіковано близько 1046 км стіни.

Докладну доповідь з планом будівництва президент США отримає від глави відомства Джона Келлі найближчим часом. Як зазначає джерело, в Білому домі можуть і відмовитися від запропонованого проекту.

Нагадаємо, раніше у відомстві повідомили, що будівництво стіни на кордоні США з Мексикою буде виконано до 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: