Президент Мексики відповів Трампу на плани побудувати стіну

Читать на русском
Президент Мексики прокоментував заяву Трампа про намір побудувати стіну на кордоні між країнами за мексиканський рахунок.
Енріке Ньєто

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто прокоментував заяву обраного президента США Дональда Трампа про намір побудувати стіну на кордоні між країнами за мексиканський рахунок.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Lenta.ru.

Глава держави заявив, що Мехіко буде прагнути налагодити відносини в Вашингтоном, зокрема в питаннях торгівлі, безпеки і мігрантів, однак не стане платити за зведення огорожі.

До 11 січня Трамп пообіцяв почати будівництво стіни на кордоні з Мексикою, не чекаючи закінчення переговорів. Він припустив, що обговорення даного питання може тривати близько півтора років. Обраний президент США уточнив, що віце-президент Майк Пенс «очолить зусилля з отримання остаточних підтверджень різних відомств і Конгресу» після вступу республіканця на посаду. Трамп також оголосив що Мексика компенсує вартість стіни в тій чи іншій формі.

Нагадаємо, раніше обраний президент США Дональд Трамп заявив про плани звести стіну між Сполученими штатами і Мексикою за мексиканський рахунок, проте пізніше змінив свою риторику з цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: