Трамп подякував Грибаускайте за підтримку України

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп подякував Литві за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та за сприяння зміцненню європейської безпеки.
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп подякував Литві за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та за сприяння зміцненню європейської безпеки.

Про це він написав у листі до президента Литви Далі Грибаускайте, що був надісланий з нагоди Дня Незалежності Литви, передає «Слово і Діло» з посиланням на Baltictimes.

Повідомляється, що Трамп привітав Литву з майбутнім святом, подякувавши за підтримку України та схваливши дії країни щодо збільшення витрат на оборону.

Новий уряд Литви продовжить співпрацювати з Україною у сфері безпекиЗміна уряду в Литовській Республіці не призведе до змін у політиці безпеки, а всі зобов'язання щодо цього питання з Україною будуть продовжені.

«Ваша підтримка суверенітету і територіальної цілісності України, а також зусилля, спрямовані на підвищення диверсифікації джерел енергії, сприяють нашій спільній меті зі зміцнення європейської й регіональної безпеки», – йдеться у листі Трампа.

Крім того, у своєму листі Трамп також високо оцінив сприяння Литви в Афганістані та зусилля проти «ІДІЛ».

Нагадаємо, за словами глави МЗС України Павла Клімкіна, Президент України Петро Порошенко провів дві телефонні розмови з президентом США Дональдом Трампом. Перша стосувалася знайомства президентів, під час другої обговорювалась ескалація бойових дій під Авдіївкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: