СБУ порушила справу за фактом закупівель УЗ бракованих запчастин на 20 мільйонів гривень

Читать на русском
В українській спецслужбі розповіли подробиці кримінального провадження проти керівництва одного зі структурних підрозділів УЗ.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили факт поставок для ПАТ «Укрзалізниця» неліквідних бракованих запасних частин для рухомого складу залізничного транспорту на 20 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Керівництво одного зі структурних підрозділів держпідприємства уклало договори на поставки запчастин із двома приватними підприємствами. Комерсанти в рамках угод свідомо поставили підприємству комплектуючі, виготовлені з грубими порушеннями технічних умов, що, зокрема, значно знижувало термін експлуатації запчастин. Чиновники структурного підрозділу держпідприємства не забезпечили належну перевірку якості товару», – йдеться в повідомленні.

У повідомленні не уточнюється, в який період та яким підрозділом проводилися зазначені закупівлі. За висновками експертів, закупівля цих комплектуючих могла призвести до надзвичайних подій на залізниці. Наразі неліквідна продукція опечатана й передана на відповідальне зберігання держпідприємства.

Нагадаємо, СБУ спіймала на хабарі чиновника Житомирської ОДА.

Раніше спецслужба знайшла в зоні АТО чергову схованку зі зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: